Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:49:46 Amersfoort 80815 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-129

Ambulance 09-129

woensdag 12 augustus 2020

DINSDAG 24|03

Vrouw uit Ede aangehouden voor bloedprik-babbeltrucs

In oktober 2019 hield het de gemoederen flink bezig: een babbeltruc waarbij de daders zich voordeden als medewerkers van de thuiszorg

EDE - Zondag 22 maart en maandag 23 maart zijn er twee verdachten aangehouden in verband met 7 babbeltrucs. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Ede en een 22-jarige man uit Utrecht. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


In oktober 2019 hield het de gemoederen flink bezig: een babbeltruc waarbij de daders zich voordeden als medewerkers van de thuiszorg. Onder het mom van 'bloed prikken' verschaften zij zich toegang tot de woning van de slachtoffers, om ze vervolgens te bestelen van geld en pinpassen. Met deze weggenomen pinpassen werd er vervolgens bij verschillende banken geld opgenomen. Afgelopen zondag en maandag werden de twee verdachten gearresteerd, op verdenking van betrokkenheid bij 7 van deze babbeltrucs.

 

Onderzoek
De babbeltrucs vonden plaats in Utrecht, Ouwerkerk aan de Amstel en Eindhoven. De recherche van Utrecht startte in samenwerking met de recherche uit Eindhoven en Politie Diemen Ouder-Amstel een groot onderzoek. Bij meerdere zaken was er beeldmateriaal beschikbaar van de verdachten, waarna zij door onderzoek en herkenning geïdentificeerd konden worden. De verdachten worden woensdag 25 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het onderzoek gaat verder en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Landelijk projectleider woninginbraak Sybren van der Velden : "met het prikken van bloed werd door de daders een nieuwe grens overschreden in de babbeltrucs. De publieke verontwaardiging was groot. Het onderzoeksteam heeft goed werk geleverd. We zijn blij dat er nu 2 verdachten zijn aangehouden. Het onderzoek naar andere verdachten wordt voort gezet."

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines