Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:51:07 Bgm-05 Oms Brandmelding O8009 Accomodatiecentrum Dopheetsdel Harskamperweg... Prio Hoog Eenheid | Blusgroep spoed Harskamp Brandweer Ede...
woensdag 05 augustus 2020

ZATERDAG 04|07

Mobiele Eenheid veegt demonstrerende voetbalsupporters van het 5 mei plein in Wageningen

Er zijn meerdere betogers opgepakt

WAGENINGEN - Tientallen voetbalsupporters demonstreerden zaterdagmiddag op het 5 Mei Plein in Wageningen voor meer vrijheid in de coronacrisis. Meerdere actievoerders zochten de confrontatie met de politie.


De Mobiele Eenheid heeft het plein met betogers rond 16.00 uur schoongeveegd, waarna tientallen demonstranten zich verspreidden door de stad. De politie zegt dat het gaat om een groep actievoerders 'die de openbare orde wilden verstoren'.

 

De betogers toonden spandoeken met teksten als: 'Vrijheidsstrijders'. Ze deden dat op het 5 Mei Plein, de plek waar aan het einde van de Tweede Wereldoorlog onderhandeld werd over de overgave van de Duitse bezetter.

 

De gemeente Wageningen zegt dat de demonstratie niet was aangekondigd. De groep is dan ook direct gevraagd te vertrekken. Wie daar niet naar luisterde, is aangehouden. Er zijn meerdere betogers opgepakt.

 

Stad overvallen

"Onze stad overvallen door demonstratie. Die was niet aangekondigd en zonder vergunning. Helaas zijn er heel veel mensen van geschrokken. Het is onder controle door goed optreden van de politie." Aldus burgemeester Geert van Rumund.

Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines