Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:29:55 Denkavit Sprinkler Tolnegenweg 3781PV Voorthuizen 133938 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

vrijdag 30 oktober 2020

DINSDAG 08|09

Het kogeltje had ook in zijn hart of zijn hoofd kunnen komen; Wie weet wie er die avond heeft geschoten? [video]

Het verwijderen van het projectiel bleek erg riskant, waardoor artsen hebben besloten het kogeltje in de lever te laten zitten

BARNEVELD - Tijdens het spelen op een schoolplein aan de Saparua in Barneveld, voelde een 13-jarige jongen plotseling een enorme pijnscheut in zijn rechterzij. In het ziekenhuis bleek later dat er een klein projectiel in zijn lever zit. De politie vermoedt dat hij die woensdag 5 augustus rond 21.30 uur is beschoten.

 

Kogeltje
Het projectiel - waarschijnlijk een klein kogeltje - heeft een rib van de jongen gebroken. Daarna is het via zijn rechterlong in zijn lever beland. De rib heeft ervoor gezorgd dat het projectiel is afgeremd en er daardoor geen andere vitale organen zijn geraakt. Het verwijderen van het projectiel bleek erg riskant, waardoor artsen hebben besloten het kogeltje in de lever te laten zitten.

 

Het had ook in zijn hart of zijn hoofd kunnen komen. Gelukkig is dit heel goed afgelopen, maar mijn zoontje had dood kunnen zijn."

 

Mogelijk ongeluk
Het slachtoffer is een vrolijke jongen zonder problemen. De politie houdt er daarom rekening mee dat de schutter het niet bewust op hem had gemunt. Misschien heeft iemand uit baldadigheid op de groep jongens geschoten, of was het een ongewild schot en is de jongen per ongeluk geraakt.

 

Wapen
Het is niet duidelijk waarmee er is geschoten. Mogelijk was het een pistool of luchtbuks, maar het kan ook een ander wapen zijn geweest.

 

Schutter
Zowel de 13-jarige jongen als zijn vrienden hebben niemand zien schieten. Toen het slachtoffer werd geraakt, stond hij bij een hek op de parkeerplaats van de school met zijn gezicht richting het schoolplein. Daardoor vermoedt de politie dat er is geschoten vanaf de Saparua, de Nederwoudseweg of het weiland erachter. Ook zou het kunnen dat er vanuit één van de huizen langs de school is geschoten. Vermoedelijk is er van tientallen meters afstand geschoten.

 

Help de politie

  • Wie weet wie er die avond heeft geschoten?
  • Wie heeft die woensdagavond 5 augustus rond 21.30 uur iets bijzonders gezien rond de school aan de Saparua in Barneveld?
  • Wie is in het bezit van een wapen en komt wel eens in de buurt van de Saparua?

 

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

Foto's
1/1
Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines