Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 06:59:30 Veenendaal 108329 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-134

Ambulance 09-134

dinsdag 20 oktober 2020

ZONDAG 27|09

Vandalen gooien grote hoeveelheid gebruikt frituurvet over straat

De Gemeente en de Oddv gaan kijken om de kosten voor het opruimen van het frituurvet verhaald kunnen worden op de daders

BARNEVELD - In de nacht van zaterdag op zondag 27 september hebben vandalen op de parkeerplaats bij het Horecaplein aan de Nieuwe Markt en op de Schoutenstraat tegenover het Horecaplein een grote hoeveelheid gebruikt frituurvet over straat gegooid. Dit zou rond 02:45 uur gebeurd zijn. Rond deze tijd zagen buurtbewoners een groep jongeren op de parkeerplaats bij het horecaplein met een fiets gooien en luid schreeuwend rondlopen ter hoogte van een supermarkt waar een inzamelpunt staat voor kleding en oud frituurvet.

 

Zondagmorgen bleek dat een deel van de parkeerplaats en tientallen meters wegdek op de Schoutenstraat vol lag met oud frituurvet.

 

Omgevingsdienst De Vallei (OddV) heeft vervolgens een gespecialiseerd reinigingsbedrijf ingeschakeld om de verschillende locaties die door het frituurvet spekglad waren geworden schoon te maken. De Gemeente en de Oddv gaan kijken om de kosten voor het opruimen van het frituurvet verhaald kunnen worden op de daders.


Om de daders te kunnen opsporen zullen ook camerabeelden worden opgevraagd uit de omgeving. Het reinigingsbedrijf is ruim een uur bezig geweest om alles schoon te maken.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines