Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:41:51 (dia) Leeuweriksweide 6708LP Wageningen 12505 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

donderdag 28 januari 2021

ZONDAG 27|12

Politie stopt dansfeestje in Uddel, agent moet zijn dienstwapen trekken

Agenten werden beledigd en voelden zich door de grimmige sfeer die ontstond

UDDEL - Politiemensen hebben vannacht in Uddel twee personen aangehouden. De aanleiding was ernstige geluidsoverlast vanuit een woning, waar een 20-tal volwassenen een feestje vierden. Tegen de bewoner wordt een rapportage opgemaakt.

 

Rond 00.30 uur kwamen er meldingen over geluidsoverlast, waarop de politieagenten naar de woning gingen. Daar lagen restanten van vuurwerkdozen en was op straat zeer harde muziek voor de omgeving hoorbaar. In de woning stonden veel mensen dicht op elkaar, leek een dansfeestje gaande. De agenten wilden de overlast en overtreding van de coronamaatregels stoppen. De bewoner en zijn gasten keerden zich daarbij tegen de politiemensen. Die werden beledigd en voelden zich door de grimmige sfeer die ontstond, bedreigd door de groep veelal beschonken mensen die zich met een aanhouding wilden bemoeien. Vanuir die groep werd met voorwerpen gegooid naar de politie, gedreigd met een slagwapen naar de agenten. Door die dreiging voelden een agent zich genoodzaakt zijn dienstwapen te trekken om die dreiging te stoppen. Daarop zijn meerdere bezoekers weggerend.

 

De 30-jarige bewoner is aangehouden voor belediging en verzet tegen zijn aanhouding. Tegen deze verdachte wordt daarnaast ook een rapportage opgemaakt als hoofdbewoner van de woning waar de maatregelen niet werden nageleefd. In de omgeving is een 23-jarige man uit Elspeet aangehouden; hij kon zich niet legitimeren.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines