Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:34:00 Overberg 21593 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-133

Ambulance 09-133

donderdag 25 februari 2021

DONDERDAG 14|01

Jan Luteijn benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Barneveld

Hij volgt vanaf 1 februari 2021 burgemeester Asje van Dijk op

BARNEVELD - Jan Luteijn is donderdagavond 14 januari door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Barneveld. Hij volgt vanaf 1 februari 2021 burgemeester Asje van Dijk op.


Jan Luteijn (60 jaar, lid van de SGP, wonende in Numansdorp) is een jaar waarnemend burgemeester geweest van de gemeente Geertruidenberg (provincie Noord-Brabant), daarvoor was hij o.a. 7 jaar burgemeester van de gemeente Cromstrijen (provincie Zuid-Holland) en 12 jaar wethouder in de gemeente Werkendam.


De huidige burgemeester, Asje van Dijk, wordt per 1 februari 2021 op eigen verzoek eervol ontslag verleend als burgemeester van de gemeente Barneveld. John Berends heeft daarom in goed overleg met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Barneveld besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen per 1 februari 2021.


Op 12 januari jl. heeft Gedeputeerde Staten besloten tot een bestuurlijke fusie tussen Barneveld en Scherpenzeel, met specifiek aandacht voor een vernieuwend dorpenbeleid ten behoeve van het behoud en de versterking van zeggenschap en voorzieningen. De duur van de benoeming van Jan Luteijn sluit in principe aan bij het traject dat hiervoor wordt doorlopen.


Zowel de gemeente Barneveld als de commissaris van de Koning zien in Jan Luteijn de kandidaat die de gemeente op dit moment nodig heeft. De heer Luteijn is een verbindende bestuurder die door zijn ervaring een volwaardig burgemeester kan zijn voor de gemeente Barneveld. Daarnaast heeft hij kennis van complexe bestuurlijke processen waaronder herindelingstrajecten o.a. Cromstrijen.


Jan Luteijn beschikt over een relevant politiek, bestuurlijk en maatschappelijk netwerk, is sociaal, empathisch en ondernemend. Hiermee past hij zowel bij de gemeente Barneveld als bij de opdrachten waar zij voor staat, zoals de op handen zijnde bestuurlijke fusie met Scherpenzeel.


Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines