Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:42:54 Drouwlaan 6706DG Wageningen 49112 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

donderdag 15 april 2021

TOP NIEUWS

VANDAAG 15|04

OTTERLO - In de nacht van woensdag op donderdag 15 april heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden op de N310 - Arnhemseweg in Otterlo. Een personenauto werd vanuit Duitsland achtervolgd door meerdere politievoertuigen. Op de N310 net voor Otterlo crashte het voertuig. Volgens 112 meldingen Otterlo werd om 00:24 uur de traumahelikopter opgeroepen.

 

Het slachtoffer is door medewerkers van de ambulance en traumahelikopter behandeld en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De ravage is groot, het motorblok ligt enkele meters verderop.

Bij de achtervolging raakte ook een ...

1/1

GISTEREN 14|04

LUNTEREN - Op op de Scharrenburgersteeg in Lunteren zijn donderdagavond rond 20.40 uur twee personenauto's frontaal met elkaar in botsing gekomen.

 

Niemand raakte bij de aanrijding gewond. Beide voertuigen raakten fors beschadigd en zullen door een berger worden opgehaald.

GISTEREN 14|04

RENSWOUDE - Woensdagmiddag 14 april is er brand onstaan bij een expeditiebedrijf aan de Hooge Hoek in Renswoude. Er was brand ontstaan in een afzuigunit van het bedrijf.

 

Met behulp van de hoogwerker werd het dak gecontroleerd op doorslag. Tijdens deze controle bleek dat de brand in de muren zat. Omdat dit meer specialisme vereiste werd het specialistisch brandbestrijdingsteam van brandweer Nieuwegein gealarmeerd om te ondersteunen met blussen. Dit team hoefde ter plaatse niet ingezet te worden. Na ruim een uur was de brand onder controle en kon de brandweer beginnen met ...

1/1

GISTEREN 14|04

LEUSDEN - Een hardloper wordt op zaterdagavond 03 april rond 21.40 uur op het Jaagpad in Leusden door de passagier van een scooter met een mes bedreigd en van zijn airpods beroofd. Vervolgens gaat de straatrover er met zijn maatje op een donkere Peugeot Ludix-scooter vandoor in de richting van Amersfoort.

 

Signalementen

Passagier (daadwerkelijke straatrover)

Licht getinte jongeman van begin 20, rond de 1.80 meter, normaal postuur. Hij had een zwart petje op met een tekst (mogelijk The North Face of DSQUARED), droeg een zwarte fleece heupjack met een logo op de linker borst met ...

GISTEREN 14|04

HOOGLAND - Woensdagmiddag 14 april rond 12.20 uur heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A1 bij Hoogland. Een bestuurster van een Porsche is in botsing gekomen met haar voorganger. De schade aan de twee voertuigen is groot.

 

Ambulancemedewerkers hebben beide bestuursters gecontroleerd op verwondingen. Een hond die in de eerste auto zat kwam met de schrik vrij.

 

Door het verkeersongeval waren twee rijstroken van de snelweg afgesloten. Een bergingsbedrijf heeft de twee auto's geborgen.

GISTEREN 14|04

WOUDENBERG - Woensdagochtend 14 april is de brandweer opgeroepen voor een brand naast een schuur aan de Stationsweg Oost N224 in Woudenberg. Bij aankomst van de brandweer was de brand al flink aangewakkerd waardoor de vrees bestond dat deze zou overslaan naar een naastgelegen schuur. Rookwolken zijn van grote afstand zichtbaar. 

 

Update

De brandweer heeft het vuur onder controle en is aan het afblussen, gevaar voor de omliggende gebouwen is geweken.

DINSDAG 13|04

KOOTWIJKERBROEK - Op de Puurveenseweg in Kootwijkerbroek is dinsdagavond 13 april een auto uit de bocht gevlogen. De auto sloeg over de kop en kwam in een tuin tot stilstand. Het ongeval gebeurde volgens 112 Meldingen Kootwijkerbroek rond 21:45 uur. 

 

De bestuurder en de passagier zijn minderjarig. Niemand raakte gewond bij het ongeval. De auto werd gebruikt als cross auto. Er word proces verbaal opgemaakt tegen de bestuurder. De auto is zelf opgehaald.

DONDERDAG 08|04

NEDERLAND - Mensen vanaf 60 jaar, geboren in 1960 of eerder, kunnen veilig een prik met AstraZeneca blijven krijgen. Mensen onder de 60 jaar ontvangen een ander vaccin. Minister Hugo de Jonge (VWS) volgt hiermee het advies van de Gezondheidsraad. Die stelt dat het risico op gezondheidsschade als gevolg van COVID-19 bij 60-plussers vele malen groter is dan het risico op de zeer zeldzame gemelde bijwerking van ernstige trombose met een laag aantal bloedplaatjes. Ook worden de bijwerkingen tot op heden vooral gezien bij mensen onder de 60 jaar. Vorige week vrijdagmiddag legde de minister ...

WOENSDAG 07|04

NEDERLAND - Het hoge aantal gevaccineerde bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg maakt voorzichtige versoepelingen mogelijk. Als op een locatie genoeg mensen twee keer zijn gevaccineerd is een ruimere bezoekregeling mogelijk, kan de groepsgrootte voor activiteiten omhoog en kunnen meer vrijwilligers en kappers en andere contactberoepen weer aan de slag. Hiermee volgt het kabinet het advies op van het OMT.

 

Verantwoord versoepelen
Het vaccineren van de bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg is op veel locaties grotendeels afgerond ...

VRIJDAG 02|04

NEDERLAND - Op basis van een nieuwe rapportage van bijwerkingencentrum Lareb, en na overleg met geneesmiddelenautoriteit CBG, de voorzitter van de Gezondheidsraad en het RIVM, is besloten om de komende dagen uit voorzorg niet te vaccineren met AstraZeneca bij mensen onder de 60 jaar. Minister Hugo de Jonge (VWS) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat hij dit besluit neemt in afwachting van een nader oordeel van het geneesmiddelenbewakingscomit√© PRAC van het Europees Medicijnagentschap EMA. Dat comit√© komt naar verwachting komende woensdag naar buiten met nadere informatie. Dan ...

WOENSDAG 31|03

NEDERLAND - Vanaf woensdag 31 maart gaat de avondklok een uur later in. Dit betekent dat iedereen tussen 22.00 uur en 04.30 uur binnen blijft.

 

Winkels die vooral levensmiddelen verkopen, mogen open zijn tot 21.45 uur. Dit geldt voor bijvoorbeeld supermarkten en afhaallocaties van eetgelegenheden en drinkgelegenheden.

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren

Headlines

Zomer- of wintertijd?
VELUWE 24Webvertising