Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 21:51:21 Liftopsluiting Lijsterstraat Amersfoort 090134 Prio Middel Eenheid | Brandweer Amersfoort (Centrum) (Postalarm) Utrecht
donderdag 17 juni 2021

TOP NIEUWS

VANDAAG 17|06

EDE - Tientallen dorpsbewoners van de plaatsen Harskamp, Wekerom en De Valk hebben donderdagavond een petitie aan de gemeente Ede overhandigd omdat ze tegen een zonnepark zijn. Er zijn plannen om het park te vestigen aan de Blaakweg.

 

Een tiental tractoren en een aantal vrachtwagens kwamen de inwoners naar het gemeentehuis in Ede. Voor de boeren is het onmogelijk uit te breiden door het zonnepark. De petitie is rond 18:45 uur overgedragen aan burgemeester Verhulst. De burgemeester heeft de petitie in ontvangst genomen. Vanavond kan een motie digitaal gevolgd worden. Sinds ...

VANDAAG 17|06

LEUSDEN - Donderdagmiddag 17 juni om 17.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising Middenweg met de Asschatterweg in Leusden.

 

Een fietser en personenauto kwamen door onbekende reden met elkaar in botsing. Door de botsing is de fietser zwaargewond geraakt, hij is behandeld door het ambulancepersoneel en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Gedurende het ongeval waren meerdere rijbanen afgesloten.

 

Ook werd een traumahelikopter opgeroepen, maar die werd later afbesteld. Door het ongeval hebben de fiets en personenauto lichte schade opgelopen. De politie ...

VANDAAG 17|06

BENNEKOM - Donderdagmiddag 17 juni tegen 17.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Meentdijk in Bennekom. Een fietsster schrok van een bestelbus en botste daardoor tegen een paal aan. Door de botsing is de fietsster gewond geraakt, ze is behandeld door het ambulancepersoneel. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

 

Omdat de bestuurders van de bestelbus geen Nederlands spraken moest de politie telefonisch via een tolk het gesprek voeren.

VANDAAG 17|06

VEENENDAAL - Donderdagmiddag 17 juni 2021, liep de temperatuur in de test- en vaccinatiestraat in Veenendaal dusdanig hoog op dat de brandweer in actie moest komen.

 

De brandweer spuit water op het dak van het pand om te koelen. Dit zal vermoedelijk de hele middag in beslag gaan nemen gezien de verwachte temperatuur voor vandaag. Het prikken gaat overal gewoon door. Maar wel zijn verschillende testlocaties vandaag en morgenmiddag dicht.

GISTEREN 16|06

RENSWOUDE - Aan de Biesbosserweg in Renswoude is woensdagavond rond 20:45 uur een ongeval gebeurd. Op de kruising met de Emminkhuizerlaan ging het mis. Een man in een auto reed een wielrenner aan.

 

De wielrenner is naar het ziekenhuis in Ede gebracht ter controle. De fiets is bij een boerderij gestald. De automobilist raakte niet gewond. De politie doet geen nader onderzoek.

GISTEREN 16|06

EDE - Woensdagmiddag 16 juni heeft de politie een man aangehouden op de Rubensstraat in Ede. De man had op meerdere plekken in Ede schade veroorzaakt met zijn auto. De politie moest pepperspray gebruiken om de man onder controle te krijgen.

 

De automobilist veroorzaakte schade onder meer op de Dr. Willem Dreeslaan in Bennekom. Op de Rubensstraat kwam hij uiteindelijk tegen een hek en een reclamebord tot stilstand.

GISTEREN 16|06

HOEVELAKEN - Op de Veenwal in Hoevelaken is woensdagmiddag rond 17:10 uur een aanrijding gebeurd op de kruising met de Hogenbrinkerweg. Op de kruising kwamen een meisje op een fiets en een van rechts komende auto met elkaar in botsing.

 

Het meisje liep in elk geval een hoofdwond op. Volgens een getuige die het zag gebeuren vloog het meisje letterlijk door de lucht. Ze was erg van streek. het meisje gaat voor controle mee naar het ziekenhuis toe.

DINSDAG 15|06

In deze zomermaanden kan het behoorlijk warm zijn. Veel mensen ervaren de hitte als een welkome periode van terras- en strandbezoek; voor anderen kan aanhoudende hitte juist een bedreiging zijn voor de gezondheid. Zeker voor ouderen, kinderen en chronisch zieke mensen. Weet wat u moet doen als het warm wordt.

 

Hoe voorkomt of vermindert u klachten door hitte?

  • Drink voldoende
    Zorg ervoor dat u voldoende drinkt, ook als u geen dorst heeft. U drinkt te weinig als u minder plast dan gebruikelijk of als de urine donker van kleur is. Bedenk dat u ook ongemerkt veel vocht verliest door ...

ZATERDAG 12|06

NEDERLAND - Op advies van het RIVM heeft de minister van VWS het Verenigd Koninkrijk, Bangladesh, Pakistan, Myanmar en Nepal aangewezen als zeer hoog risicogebied. Dit vanwege de zorgwekkende deltavariant van het coronavirus die daar rondgaat.

 

Naar aanleiding van dit besluit geldt vanaf dinsdag 15 juni 00.01 uur een quarantaineplicht voor reizigers die vanuit deze landen naar Nederland reizen. Zij moeten bij het reizen naar ons land beschikken over een juist en volledig ingevulde quarantaineverklaring. Reizigers die de quarantaineplicht niet naleven, kunnen een geldboete krijgen ...

VRIJDAG 11|06

NEDERLAND - Vanaf 30 juni kunnen evenementen onder voorwaarden, zoals het gebruik van toegangstesten of een herstel- of vaccinatiebewijs, met 100% van de bezoekerscapaciteit georganiseerd worden. Ook de 1,5 meter afstand kan dan worden losgelaten tijdens het evenement. Het kabinet heeft op basis van de onderzoeksresultaten van Fieldlab Evenementen besloten om de routekaart hiervoor aan te passen. Meerdaagse evenementen met overnachting(en) zijn vanaf eind juli ook weer mogelijk. Daarbij gelden extra voorwaarden zoals tussentijds testen. Het kabinet is voornemens om de verruiming naar ...

VRIJDAG 11|06

NEDERLAND - In de week van 21 juni kunnen alle 18-plussers zich bij de GGD melden voor een afspraak met het Janssen-vaccin. Het Janssen-vaccin is een veilig en effectief vaccin, met als praktisch voordeel dat één prik voldoende is om volledig gevaccineerd te zijn. Daarom wil minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het vaccin aanbieden aan elke volwassene die dat wil. Mensen die al een afspraak hebben staan voor vaccinatie met een ander vaccin maar toch Janssen willen kunnen ook bellen en hun afspraak omzetten naar één prik met het Janssen-vaccin.

 

In de ...

Agenda

Headlines

Zomer- of wintertijd?
VELUWE 24Webvertising