Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 28 november 2014, 14:53

Edese heeft wapen in tas en opgepakt na dodelijk ongeval

Laatste update: 2 jaar geleden

LEIDEN – De 66-jarige automobilist uit Rotterdam die zaterdagochtend 15 november zwaargewond geraakt toen het busje waarin hij op de snelweg A4 reed van de weg raakte en in de sloot belandde is aan zijn verwoningen bezweken. De vermoedelijke bestuurder van de auto die bij het ongeluk betrokken was, werd aangehouden en zit nog steeds vast. Hij bleek te hebben gedronken.

 

Omstreeks 07.15 uur die dag kregen de hulpdiensten de melding dat op de snelweg A4, ter hoogte van Leiderdorp, een busje te water was geraakt en dat de bestuurder nog in het busje zat. Agenten gingen met spoed ter plaatse. Inmiddels kwam ook informatie binnen dat het busje van de weg zou zijn gereden door een witte Range Rover. Meerdere getuigen meldden dat het busje op de linker rijstrook reed toen de witte auto met zeer hoge snelheid aan kwam rijden. Terwijl de bestuurder van het busje een baan naar rechts opschoof, zou de Range Rover volgens de getuigen het busje vol van achteren geraakt hebben.

 

Kenteken

Door de klap raakte de bestuurder van het busje de macht over het stuur kwijt. Het busje kantelde op zijn kop en kwam in het water terecht. De bestuurder van de Range Rover is verderop nog gestopt maar ging er uiteindelijk vandoor. Omdat één van de kentekenplaten van de Range Rover was achtergebleven op de plaats van het ongeval, werd het kenteken en de omschrijving van de auto direct doorgegeven aan de politie-eenheden in Noord-Holland, met het verzoek uit te zien naar de auto.

 

Aanhouding verdachte

De twee inzittenden, een 25-jarige man uit Haaksbergen en een 21-jarige vrouw uit Ede, werden aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn; de vrouw had een vuurwapen in haar tas.

 

Onderzoek

De familie van de bestuurder van de man is van het ongeval op de hoogte gesteld. De afdeling verkeersongevallenanalyse (VOA) onderzoekt de exacte toedracht. De verdachte zit nog steeds vast. Zijn hechtenis is door de raadkamer met 90 dagen verlengd. De bestuurder van de auto blies bij de ademanalyse 380 ugl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.