Logo 112Vallei

Redactie algemeen 0 reactie(s) zo 19 april 2015, 1:05

Heidebrand in Elspeet snel geblust

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 19:42 uur

ELSPEET – Een kleine heidebrand heeft zaterdagavond zo’n 200 Vierkante meter heide verwoest op de Oude Garderenseweg in Elspeet. De brandweer was het vuur snel meester.

 

De brandweer werd rond 8 uur gealarmeerd voor de brand. Vanwege de weersomstandigheden rukte de brandweer direct met groot materieel uit. Direct werden er voertuigen gealarmeerd van de korpsen Elspeet, Uddel, Nunspeet, Garderen, Kootwijkerbroek en Apeldoorn. Bij aankomst van de eerste voertuigen bleek het echter om een kleine brand te gaan waarna diverse korpsen huiswaards zijn gekeerd. Hoe de brand ontstaan is, is op dit moment onbekend.

 

De brandweer op de Veluwe is op dit moment in de opperste staat van paraatheid voor natuurbranden. Door de droogte en de vaak harde wind kan een brand zich snel verspreiden. Sinds vrijdag is droogtecode Geel actief. Indien de droogte aanhoud en het gevaar groter wordt kan de brandweer beslissen om verkenningsvliegtuigjes in te zetten om op die manier branden sneller te ontdekken.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.