Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 19 juni 2015, 22:29

Dollemansrit in vluchtauto en poging tot doodslag

Laatste update: 2 jaar geleden

NIEUWEGEIN – Een 43-jarige automobilist uit Rhenen is op vrijdag 19 juni aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en het plegen van verkeersovertredingen waardoor gevaar, hinder en schade ontstond. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

 

Een agent in vrije tijd zag omstreeks 17.00 uur dat de bestuurder op de Waterlinieweg diverse verkeersovertredingen pleegde en riep assistentie in. Agenten in opvallende politieauto’s wisten de bestuurder te traceren, maar toen die de bestuurder een stopteken gaven, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Om uit handen van de politie te blijven botste hij op politieauto’s. Bovendien reed hij in Vreeswijk dwars over een terras en botste op auto’s met inzittenden.

 

Spookrijden voorkomen

Op het moment dat de bestuurder dreigde te gaan spookrijden, tegen de rijrichting in de A27 op, besloten de achtervolgende agenten in te grijpen om meer materiële schade of nog erger, gewonde(n), te voorkomen. Met diverse politieauto’s lukte het de vluchtauto klem te rijden en de bestuurder, die zich hevig verzette, te arresteren.

 

Onderzoek verdenking gebruik verdovende middelen

Bij de achtervolging en het blokkeren van de vluchtauto raakte een agent licht gewond. Vier politieauto’s raakten bij de achtervolging beschadigd . De man werd na zijn arrestatie onderzocht door ambulancepersoneel en voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Daar wordt ook onderzocht of de bestuurder onder invloed verkeerde van verdovende middelen. Na deze onderzoeken zal de man worden ingesloten voor onderzoek en verhoor.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.