Redactie algemeen 0 reactie(s) do 21 december 2017, 20:36

Barneveld bereidt zich voor op een feestelijke (en veilige!) jaarwisseling

BARNEVELD – De gemeente Barneveld bereidt zich, samen met de politie, de brandweer en andere veiligheidspartners, voor op een feestelijke en veilige jaarwisseling. De gemeente Barneveld hoopt dat dit jaar – anders dan voorgaande jaren – geen vernielingen worden gepleegd en dat de overlast tot een minimum wordt beperkt. “Laten we er een feestelijke jaarwisseling van maken”, zegt burgemeester Van Dijk.

Spelregels

Om de jaarwisseling zo feestelijk en veilig mogelijk te laten verlopen, heeft het college van B&W spelregels opgesteld:

Vuurwerk

Het afsteken van vuurwerk mag alleen van oudejaarsdag 31 december 2017 om 18:00 uur tot en met nieuwjaarsdag 1 januari 2018 om 02:00 uur. Buiten deze tijden is het afsteken van vuurwerk niet toegestaan. Als we ons er allemaal aan houden, blijft de overlast voor anderen (ouderen, jonge gezinnen, dieren) beperkt. Vuurwerk mag alleen worden verkocht op vrijdag 29 en zaterdag 30 december 2017. Wie tóch vroegtijdig vuurwerk afsteekt, riskeert een HALT-verwijzing of een verwijzing naar justitie in Arnhem.

De gemeente Barneveld heeft geen vuurwerkvrije zones ingesteld. Dat is – vanwege de wettelijke afsteektijden – ook niet nodig. Wel is het zo dat de gemeente de komende jaarwisseling experimenteert met een vuurwerkdetectiesysteem waardoor politie en boa’s sneller vuurwerkafstekers in beeld hebben.

Vreugdevuren

Vreugdevuren en -branden zijn niet toegestaan, tenzij hiervoor door de gemeente een gedooglocatie is aangewezen. Zo’n locatie kan tot en met vrijdag 22 december 2017 worden aangevraagd. Alle locaties worden van tevoren gecontroleerd.

Carbidschieten

De gemeente Barneveld verleent alleen voor oudejaarsdag – zondag 31 december 2017 tussen 12:00-16:00 uur – een ontheffing voor carbidschieten. Ook voor carbidschieten kan tot en met vrijdag 22 december 2017 een ontheffing worden aangevraagd. Ontheffingen worden alleen verleend voor locaties buiten de bebouwde kom en worden door de BOA’s gecontroleerd.

Nieuwjaarsfeesten

De gemeente Barneveld heeft voor (openbaar toegankelijke) nieuwjaarsfeesten in Barneveld (Veluwehal), Voorthuizen (Oranjeterrein) en Terschuur/Zwartebroek (ds. W.L. Mulderstraat) een ontheffing van de sluitingstijd (tot 05.00 uur) afgegeven. Dat geldt ook voor besloten feesten in Barneveld en Voorthuizen.

Nieuwjaarsreceptie

De gemeente Barneveld nodigt inwoners en ondernemers uit voor de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 2 januari 2018 van 19:00 tot 21:00 uur in de hal van het gemeentehuis.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons