Logo 112Vallei

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 22 maart 2021, 18:24

Politie en gemeente Ede houden grote actie op recreatieterreinen Bospark, Goudsberg en Scheleberg

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 18:27 uur

EDE – Afgelopen weken voerde de gemeente Ede samen met de politie, Openbaar Ministerie en de provincie een grote actie uit op recreatieparken Bospark, Scheleberg en de Goudsberg. Doel van deze actie is een controle op activiteiten die het recreatief gebruik van het park belemmeren en mensen ervan te weerhouden de parken te gebruiken voor criminele activiteiten. De gemeente Ede wil dat de recreatieparken gebruikt worden waarvoor zij zijn bedoeld, namelijk recreëren.

De afgelopen maanden is het meerdere keren voorgekomen dat criminelen aangehouden zijn op of rondom een vakantiepark. Gebleken is dat criminelen de parken regelmatig gebruiken als toevluchtsoord voor hun activiteiten. Burgemeester René Verhulst: “Ik vind dit ontoelaatbaar. De parken zijn om vakantie te vieren en te recreëren, dan is het niet de bedoeling dat je in aanraking komt met criminelen. Ik spreek dan ook nadrukkelijk de verhuurders van vakantiehuizen aan om goed te checken aan wie ze hun vakantiehuis verhuren. Door hier aandacht voor te hebben maak je het mensen met slechte intenties al moeilijker om voor een vakantiepark te kiezen.”

De aanhoudingen van de afgelopen maanden zijn voor de gemeente Ede aanleiding om een aantal controles uit te voeren op wie er precies op de parken verblijven en met welk doel. Dat heeft geleid tot een aantal opvallende constateringen, zoals:

  • Een aantal personen met antecedenten op het gebied van drugs, huiselijk geweld, en andere activiteiten
  • Een ongeldig kenteken op voertuig
  • Verschillende boetes vanwege rijden zonder rijbewijs en een boete vanwege het niet op eerste vordering tonen van identiteitsbewijs
  • Iemand die zwaar onder invloed was van verdovende middelen
  • En daarnaast twee openstaande CJIB-vordering die contant betaald moesten worden

Verder is er een corona-feest beëindigd en zijn meerdere personen aangetroffen onder verdachte omstandigheden, waaronder twee minderjarigen. Ook is geconstateerd dat veel recreatieobjecten voor niet-recreatief gebruik worden gebruikt, waaronder wonen en huisvesting van arbeidsmigranten / arbeidskrachten uit Oost-Europa.

Veiligheid en leefbaarheid
Toerisme en recreatie zijn in de gemeente Ede een belangrijke economische sector. De kwaliteit van de meeste recreatieparken is dan ook goed. Bij parken waar deze kwaliteit onder druk komt te staan door criminele activiteiten wordt ingegrepen met controles. De controles werden uitgevoerd door een zogenaamd interventieteam van het Ariadneproject van de provincie Gelderland.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.