Logo 112Vallei

Politiebussen in Kootwijkerbroek aangevallen door relschoppers, politie gebruikt taser
Redactie overig 3 reactie(s) di 28 juni 2022, 23:35

Politiebussen in Kootwijkerbroek aangevallen door relschoppers, politie gebruikt taser

Laatst bijgewerkt: woensdag 29 jun 2022 om 03:57 uur

KOOTWIJKERBROEK / HARSKAMP – Boeren demonstreren tegen het voorgenomen stikstofbeleid van het kabinet. Dinsdag stemt de Tweede Kamer over de plannen. Tijdens het protest bij de A1 ter hoogte van Stroe, zijn in de buurt van kootwijkerbroek en Harskamp politiebussen aangevallen door relschoppers.

Demonstranten, waarvan enkelen op klompen, vielen met onder meer stalen pijpen en grote houten hamers de agenten in hun wagens aan. De politiebussen gingen er met loeiende sirenes vandoor.

Taser

Agenten hebben meerdere aanhoudingen verricht voor poging doodslag. Daarbij werd een stroomstootwapen (taser) gebruikt. Ook trokken agenten de wapenstok.

De ME had twee trekkers en een bestelbus in beslag genomen voor onderzoek toen de boeren verhaal kwamen halen. Vervolgens hebben de boeren de twee trekkers en de auto meegenomen.

Boerenprotest verhardt

De rellen zijn een teken dat het boerenprotest verhardt, aldus politiechef Willem Woelders bij Op1. Ga eerst met elkaar praten, in plaats van direct reageren.

Ik ben solidair met de protesterende boeren!

Reacties

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.