Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 02 juni 2021, 20:36

Recreatiegebied Zeumeren ontruimd na opstootje

Laatst bijgewerkt: maandag 18:05 uur

VOORTHUIZEN – Woensdagavond 3 juni hebben boa’s en politie het jongerenstrand bij recreatiegebied Zeumeren ontruimd, vanwege escalerend wangedrag op het terrein. Sinds de oplopende temperaturen van deze week is het is weer drukker in het recreatiegebied. De afgelopen dagen ontstonden er meerdere keren opstootjes tussen verschillende groepen jongeren. Boa’s hebben de afgelopen dagen hierop ingegrepen om de situatie ook voor andere bezoekers veilig te houden, onder andere met een grote controle op dinsdagavond.

Woensdagavond is besloten het terrein te ontruimen nadat er op meerdere plekken opnieuw onrust ontstond, waar ook meerdere mensen van buiten Zeumeren op afkwamen. De boa’s werkten bij de ontruiming samen met de door hen opgeroepen politie.

Burgemeester Jan Luteijn roept op om de rust te bewaren op Zeumeren:

“Zeumeren is een prachtige plek om te recreëren. Laat een kleine groep het nu niet voor de rest verpesten. Zeumeren moet veilig te bezoeken zijn voor alle bezoekers. Als dit niet kan zullen we mogelijk in overleg met Leisurelands opnieuw maatregelen moeten overwegen. We hopen dat het niet zover komt en roepen daarom alle bezoekers en hun omgeving op hun verantwoordelijkheid te nemen.”

In januari sloten de gemeente, beheerder Leisurelands en politie een convenant om de veiligheid op Zeumeren goed te kunnen handhaven. In de overeenkomst hebben de partijen de verantwoordelijkheden op het gebied van controle en handhaving in recreatiegebied Zeumeren vastgelegd. Zo is er dit seizoen meer toezicht en wordt een beveiligingscamera ingezet. Doel is een prettig recreatiegebied te bieden voor inwoners en toeristen van alle leeftijden.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.