Redactie — lokaal0 reactie(s) — do 18 november 2021, 18:50

Reizende expositie ‘Open je ogen voor mensenhandel’ in Ede

EDE – Van 17 november tot en met 8 december staat de reizende foto-expositie ‘Open je ogen voor mensenhandel’ bij de Achterdoelen en het Oude Kerkplein in Ede. Deze tentoonstelling bestaat uit dertig portretten en verhalen van slachtoffers van mensenhandel in Nederland. De tentoonstelling werd op 18 november officieel geopend door burgemeester René Verhulst en Sameena van der Mijden, voormalig slachtoffer van mensenhandel en één van de dertig gezichten. John Berends, commissaris van de Koning in Gelderland, was ook bij de opening aanwezig.

Op de foto’s kijken dertig paar indringende ogen je aan die de duistere wereld van mensenhandel weerspiegelen. Schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes. Echte verhalen, van echte slachtoffers die de moed hebben om hun verhaal te vertellen.

Veel slachtoffers buiten beeld
Het aantal slachtoffers ins ons land wordt geschat op meer dan 6000 per jaar. Dat is vijf keer hoger dan het aantal geregistreerde slachtoffers. Dat betekent dat veel slachtoffers buiten beeld blijven. Burgemeester Verhulst: “Ook in Ede komt mensenhandel voor. Van gedwongen prostitutie en arbeidsuitbuiting tot gedwongen criminaliteit. Mensenhandel gebeurt vaak zonder dat je het ziet. Mensenhandel is voor ons als gemeente dan ook een belangrijk speerpunt. Met deze expositie hopen we mensen hun ogen te openen voor mensenhandel.”

Een gezicht en een stem
De expositie is een initiatief van CoMensha (coördinatiecentrum tegen mensenhandel) en stichting Open Mind. Met de expositie reizen ze langs allerlei gemeenten in Nederland om de slachtoffers van Mensenhandel een gezicht en een stem te geven. De foto’s zijn gemaakt door Ernst Coppejans.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons