Redactie gemeentebericht 1 reactie(s) di 18 januari 2022, 19:58

Shermantank tijdelijk van zijn plek vanwege aanleg van de nieuwe Parklaan

EDE – De Shermantank op de Langenberg is tijdelijk van zijn plek. De iconische blikvanger maakt plaats voor de aanleg van de nieuwe Parklaan, de nieuwe weg waarmee we Ede-Oost goed bereikbaar houden.

De gerestaureerde M4 Shermantank uit de Tweede Wereldoorlog werd in de morgen van 18 januari opgetakeld. De tank is overgebracht naar een opslaglocatie, waar hij verblijft totdat hij niet meer in de weg staat bij de werkzaamheden voor de Parklaan.

Bevrijding van Ede
De Shermantank herinnert aan 17 april 1945. Ede werd toen bevrijd door het Canadese Calgary Regiment met Shermantanks. Deze eenheid maakte deel uit van de Britse Polar Bear Divisie. Sinds 1990 staat een van deze Shermantanks als monument op de Langenberg.

Naar de overkant
De tank keert naar verwachting in september weer terug met een nieuw likje verf. Niet op zijn vertrouwde plek, maar een tiental meter verder, aan de overkant van de Nieuwe Kazernelaan voor pannenkoekenhuis de Langenberg. Uiteraard weer met de loop richting Ede, om recht te doen aan de richting vanwaar de bevrijders Ede in 1945 kwamen binnenrijden.

0 0 stemmen
Tip of opmerking? ✉️ ons!
Deel dit artikel

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
W. B
W. B (@guest_34)
Offline
18 januari 2022 22:37

Wat ik dan niet snap, is dat een bedrijf helemaal vanuit Maasland (in de buurt van Maassluis) hier naartoe komt om de tank te verzetten…iets met CO2 uitstoot en milieu…terwijl we bedrijven genoeg in de buurt hebben die dit ook hadden kunnen doen (denk aan Vink Barneveld, BKV, van den Brink, en niet te vergeten Rooseboom uit Ede). Misschien een tip voor september als de tank weer teruggeplaatst wordt (of andere klussen).

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons