Logo 112Vallei

Redactie evenement 0 reactie(s) wo 17 augustus 2022, 19:11

Simac Ladies Tour in Ede op 31 augustus 2022

Laatst bijgewerkt: woensdag 19:11 uur
EDE – Na een succesvolle proloog in 2021 keert de wielerwedstrijd Simac Ladies Tour dit jaar terug naar Ede. De Simac Ladies Tour is de enige Women’s World Tour-etappewedstrijd van de Benelux. Op woensdag 31 augustus wordt in de gemeente Ede de tweede etappe gehouden met een lengte van maar liefst 117,8 kilometer. Het evenement heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van locaties in Ede.

Na de presentatie van de teams op het Marktplein in Ede wordt om 13:00 uur op het Marktplein het startschot gelost. Vervolgens rijden de rensters drie rondes van bijna 40 kilometer door Ede, Wekerom en Harskamp. Rond 15:50 uur is de finish op de Raadhuisstraat in Ede. Geïnteresseerden kunnen de sporttalenten komen bewonderen, aan de start, finish of langs het parcours. Of een kijkje nemen bij de touringcars van de grote wielerploegen bij het Raadhuis.

Ook vinden er op de wedstrijddag verschillende bezoekersactiviteiten plaats. Zo is er in de Grotestraat/Torenstraat in Ede is tussen 12:00 en 18:00 uur een pumptrack waar kinderen onder begeleiding op kunnen fietsen. Ook staat er een smoothiefiets.

Route en omleidingen

De wedstrijdroute bekijkt u op de plattegrond van de hele wedstrijdroute (jpg, 139 KB) en de plattegrond van Ede Centrum (jpg, 146 KB).De wedstrijd duurt van 13:00 tot 15:50 uur. De rensters worden de hele route begeleid door het landelijke motorteam van de politie. De meeste wegen worden tijdelijk stilgezet tot de rensters voorbij zijn. Dit duurt steeds maximaal 20 minuten. Daarna kan het verkeer weer verder rijden. Dat kan gevolgen hebben voor routes naar huis, werk, school of de supermarkt.

Hulpdiensten, zoals ambulance en brandweer, krijgen voorrang en kunnen altijd met politiebegeleiding over het parcours rijden.

Reisadvies: probeer op 31 augustus tussen 13:00 en 15:50 uur zoveel mogelijk de wegen van de wedstrijdroute te vermijden, of reis bijvoorbeeld voor 12:30 uur of na 16:00 uur.

De Raadhuisstraat is tijdens de hele wedstrijddag van 08:00 tot 17:00 uur in één richting afgesloten tussen de N224 en de rotonde van de Molenstraat. Het gaat om de richting naar Ede Centrum. Ook het naastgelegen fietspad is afgesloten. Automobilisten en fietsers worden hier omgeleid.

Meer informatie

Meer informatie over de Simac Ladies Tour en de deelnemers is te vinden op www.simacladiestour.nl. Meer informatie over de bereikbaarheid tijdens de Ladies Tour, reizen met het OV en de bezoekersactiviteiten zijn te vinden op ede.nl/ladiestour.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.