Redactie evenement 0 reactie(s) zo 27 maart 2022, 19:30

Tijdens de editie 2022 van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn ga je terug in de tijd

GARDEREN – Tijdens de editie 2022 van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn ga je terug in de tijd, het thema is “Onze Vaderlandsche Geschiedenis”.

Beleving
De geschiedenislessen vroeger op school waren òf saai, òf heel boeiend; afhankelijk of de leraar goed kon vertellen. Tijdens de tentoonstelling in Garderen hoef je je nooit te vervelen, want je staat letterlijk oog in oog met de hunebedbouwers, de Bataven en de Romeinen. Beleef de geschiedenis van Nederland tijdens het Veluws Zandsculpturen Festijn! Zie hoe men woonde en werkte in de Middeleeuwen, hoe men handel dreef in Hanzesteden en wordt zelf onderdeel van de Beeldenstorm. Naast zandsculpturen is er een prachtige tuin aangelegd en zijn er vele unieke diorama’s die onze geschiedenis op een verrassende manier weten uit te beelden.

Ter leering ende vermaeck
Naast de levensechte beelden (gemaakt door de ’s werelds beste beeldhouwers) is het ook nog eens erg leerzaam. Doe mee met de puzzel en test je algemene kennis: wie was Willem van Oranje, waar staat VOC voor, wat heeft Christiaan Huygens uitgevonden en wat deed Erasmus eigenlijk? Kom van alles te weten over de Beemster, de Grachtengordel, Gebroeders de Witt en Piet Hein.

Nog veel meer
Kortom; te veel om op te noemen. Een leerzaam dagje voor jong en oud. Maak uw dag compleet met een bezoek aan de naastgelegen Beeldentuin en lunchroom De Rozentuin, waar mensen met een beperking u bedienen.

Er wordt op dit moment nog hard gewerkt aan het thema “de Vaderlandsche Geschiedenis” en ze hopen vanaf 1 april 2022 weer open te kunnen met een geheel nieuw park.

Adres: Oude Barnevelderweg 5, 3886 PT Garderen
De entreeprijzen voor 2022 zijn: t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 12 jaar € 6.50 en vanaf 13 jaar € 12.50.

Deel dit artikel

Video

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons