asielzoeker
Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 09 september 2022, 17:45

Ttijdelijke crisisnoodopvang aan asielzoekers op Vakantiepark Ackersate in Voorthuizen

Laatste update: 9 sep 2022 17:45 uur

BARNEVELD – Ons land heeft op dit moment een grote opgave met betrekking tot de komst en het verblijf van asielzoekers. Van 21 september aanstaande tot eind december biedt de gemeente Barneveld op Vakantiepark Ackersate in Voorthuizen crisisnoodopvang aan ongeveer 85 asielzoekers.

De opgave

Recent heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de verschillende veiligheidsregio’s gevraagd het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) te helpen met crisisnoodopvang van asielzoekers. Extra tijdelijke crisis noodopvangplekken zijn hard nodig. Vluchtelingen moeten de laatste tijd zelfs buiten slapen. De gemeente Barneveld maakt onderdeel uit van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden. Barneveld voorziet in de vraag van het Rijk door tijdelijke units voor de opvang neer te zetten op Vakantiepark Ackersate in Voorthuizen. De crisisopvang duurt tot eind december.

Burgemeester Jan Luteijn: “Met deze opvang geven wij gehoor aan een noodoproep om per direct slaapplaatsen te regelen voor asielzoekers. De gemeente Barneveld vindt het een maatschappelijke plicht om de helpende hand te bieden aan asielzoekers die uit een oorlogssituatie komen. Wij vinden het belangrijk om te blijven omzien naar elkaar.”

Informatiebijeenkomsten

De gemeente heeft omwonenden, maatschappelijke organisaties en verenigingen in de directe omgeving en andere belanghebbenden door middel van een brief geïnformeerd. Binnenkort kunnen zij naar informatiebijeenkomsten komen om hun vragen te stellen. Vragen kunnen ook gesteld worden via [email protected]

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons