Logo 112Vallei

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 17 maart 2021, 16:55

Veilig stemmen vanuit de auto bij drive-in stembureau Amersfoort

Laatst bijgewerkt: maandag 18:28 uur

AMERSFOORT – Op woensdag 17 maart 2021 is de verkiezing van de Tweede Kamer. Deze keer onder bijzondere omstandigheden en met extra veiligheidsmaatregelen door corona. Onder de Ikea in Amersfoort in een drive-in stembureau ingericht voor automobilisten.

Je kunt je hier vanuit de auto legitimeren, je kiespas tonen en je stembiljet ontvangen. In een van de aangewezen parkeervakken kun je dan op je gemak je keuze maken. Vervolgens rijd je langs de stembus waarin je ook vanuit de auto je stembiljet kunt stoppen. Deze drive-in is vooral ingericht voor mensen die het niet zien zitten om naar een gewoon stembureau te gaan. Kom dus het liefst alleen. Kan dat niet, dan kan de bestuurder tijdens het uitbrengen van de stem even uitstappen. Of kun je alsnog je stem uitbrengen in een stemhokje dat ook aanwezig is. Zo willen we het stemgeheim en de privacy van jou als kiezer waarborgen.

Een bijzondere stemmer, een mevrouw met kinderwagen met 4 weken oude dochter. Op deze wijze kon het kindje lekker slapen tijdens de wandeling.

Video

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.