Logo 112Vallei

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) di 16 augustus 2022, 18:41

Veilig vervoeren doe je zo!

Laatst bijgewerkt: dinsdag 18:41 uur

Of je nu éénmalig aan het verhuizen bent of juist dagelijks zaken moet transporteren, iedere keer wanneer jij groot vervoer nodig hebt moet je oplettend en voorzichtig zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker wanneer je met dit soort zaken bezig bent. Daarom is het goed om vooraf je zaken op orde te hebben. Welke dingen je daarvoor moet regelen? Wij zetten ze op een rij.

Blij dat ik goed rij

Natuurlijk begint het veilig vervoeren van spullen en mensen, met goed vervoer. Denk niet dat ál je spullen wel in een personenauto passen. Wees hierbij realistisch en schat vooraf goed in hoeveel ruimte je nodig hebt. Voor een eenmalige verhuizing kun je natuurlijk een busje huren, maar wanneer je op regelmatige basis dit soort werkzaamheden moet verrichten is speciaal vervoer aan te raden. Denk je dat dit duur is? Een blik op Dutch Vans levert ons al een verrassend voordelig aanbod op. Zo is een Volkwagen Crafer Occassion er al voor een heel aantrekkelijk tarief. Zelfs zijn er occasions op leasebasis, net wat jouw financiële voorkeur heeft. 

Zeker verzekerd

Eénmaal goed vervoer geregeld is het een zaak om te kijken of de papieren ook op orde zijn. Soms vraagt het wat extra qua verzekering, wanneer je andere zaken dan mensen gaat vervoeren. Daarnaast is het de vraag welke aansprakelijkheid je zelf wilt lopen en welke je liever bij de verzekeringsmaatschappij neerlegt. Hier komen veel facetten bij kijken zoals de waarde van het te vervoeren product en de kans dat er iets fout gaat.

Helpende handjes

Naast het feit dat je goed vervoer moet hebben en een verzekering die passend is, is het ook aan te raden om te kijken of je wellicht hulp nodig hebt. Die kast of piano lijkt misschien eenvoudig in je eentje te verplaatsen, maar vaak valt dit tegen. Reken er ook niet op dat mensen in de buurt je wel even helpen, je weet nooit zeker of zij er daadwerkelijk zijn en of ze de belasting aan kunnen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je vader door zijn rug gaat en je een ambulance voor hem moet bellen.

Kortom, even wat zaken verplaatsen en verhuizen lijkt soms heel eenvoudig en overzichtelijk maar dit wordt nog regelmatig flink onderschat. Houd hier rekening mee en neem vooraf de nodig maatregelen. Want ook bij dit soort acties geldt het welbekende; een goede voorbereiding is het halve werk. Succes! 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.