Logo 112Vallei

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 03 mei 2021, 16:01

Vrijwilligers leggen bloemen op het Sovjet Ereveld in Leusden

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 18:16 uur

LEUSDEN – Maandagmiddag 3 mei werden op het Sovjet Ereveld aan de Dodeweg in Leusden bloemen gelegd. Vrijwilligers van Stichting Sovjet Ereveld leggen jaarlijks op 3 mei, voorafgaand aan Dodenherdenking, bloemen op alle oorlogsgraven van het Sovjet Ereveld, de Nederlandse en andere geallieerde oorlogsgraven op begraafplaats Rusthof.

Sovjet Soldaten

Het ereveld is onder meer de laatste rustplaats van 101 Sovjetsoldaten, die in september 1941 aan het Oostfront krijggevangen waren genomen. Deze soldaten, waren vooral afkomstig uit de Centraal-Aziatische Sovjetrepublieken, zoals Oezbekistan. Ze liggen in de buurt van Amersfoort begraven, omdat de Duitsers de groep in 1941 met de trein naar Kamp Amersfoort (in de gemeente Leusden) had overgebracht.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.