Logo 112Vallei

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 26 mei 2021, 16:24

Woonzorgcentrum Elim zonder stroom door waterlekkage [video]

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 18:08 uur

BARNEVELD – Woensdagmorgen rond 08.15 uur is een waterlekkage ontstaan in het gebouw van ELIM aan de Vliegersvelderlaan in Barneveld. Door de waterlekkage is de stroomvoorziening in het hele gebouw uitgevallen.

Deze locatie betreft een woonzorg voorziening. De brandweer heeft een noodstroom voorziening aangelegd om de belangrijkste medische apparatuur weer op te starten, een ambulance staat paraat voor het geval er acute zorg geleverd moet worden. Ook is de OVDG ter plaatse om te coördineren.

De storing is veroorzaakt door water dat in de meterkast terecht is gekomen. Liander is gearriveerd om zorg te dragen voor een oplossing. Op dit moment is het nog niet nodig om het gebouw te ontruimen, mede door de noodstroom voorziening is de situatie onder controle.

Gemeente

De gemeente is gelijktijdig met de hulpdiensten op de hoogte gebracht. Inmiddels is de situatie stabiel en onder controle. Er is een noodstroomvoorziening voor de medische voorzieningen aangebracht en er is een werkend stopcontact per kamer. Omdat ook de keuken van het zorgcentrum te maken heeft met de stroomstoring, heeft de gemeente Barneveld maaltijden en koffie aangeboden. In verband met de (herstel)werkzaamheden is er woensdag geen bezoek mogelijk aan de locatie van Elim en Tarah1 aan de Vliegersvelderslaan.

Burgemeester Jan Luteijn is verheugd dat de situatie snel onder controle is gebracht.

“Zo’n storing is heel vervelend voor de medewerkers en de bewoners. Elektriciteit is een noodzakelijke voorziening in een zorgcentrum. Gelukkig zijn er nu goed werkende noodvoorzieningen. Hopelijk is de storing snel volledig opgelost.”

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.