Logo 112Vallei

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 22 juni 2022, 20:24

Zijn EV aandelen het waard om in te investeren?

Een van de meest opwindende manieren om geld op de aandelenmarkt te verdienen, is te zoeken naar nieuwe technologieën die de potentie hebben om onze samenlevingen radicaal te veranderen. Zo had men in de jaren 90 de kans om in ICT, en computers te beleggen door aandelen in Microsoft te kopen.

Elektrisch rijden

Een dergelijke technologie is snel in opkomst en verandert de manier waarop men reist: elektrische voertuigen. Al geruime tijd wijzen de slimste koppen van de wereld op de opwarming van de aarde als een wereldwijde crisis en moedigen aan een stap richting schone energie te maken. 

Van lokaal tot internationaal worden er eindelijk stappen gezet om elektrisch rijden te stimuleren. Zo krijgen gemeenten de kans om vanaf volgend jaar parkeerkorting voor elektrische auto’s aan te bieden, en werkt de men op Europees niveau in de EU aan plannen in bredere zin om het rijden van elektrische auto’s te stimuleren.

Wat zijn EV-aandelen?

Aandelen van elektrische voertuigen, of EV-aandelen, vertegenwoordigen bedrijven die actief zijn binnen de EV-markt. Hoewel de markt voor schoon vervoer relatief nieuw is, is er al een heel ecosysteem omheen ontstaan, met veel spelers die een groeiende industrie creëren. Er is dus veel mogelijk qua aandelen en opties in deze industrie. klik hier voor meer info over opties en aandelen die hierbij kunnen passen.

Net als bij bedrijven in andere sectoren, zijn EV-bedrijven er in verschillende soorten en maten, die meerdere subcategorieën van de totale sector vormen. Volgens sommigen wordt dit gezien als de subcategorieën waaruit de EV-sector bestaat:

Onderdelen EV sector

Traditionele autobedrijven zoals General Motors, Toyota en Volkswagen vormen de overgrote meerderheid van de auto-industrie. Deze bedrijven, van oudsher gericht op verbrandingsmotoren, hebben allemaal hun focus verlegd en grote investeringen gedaan in elektrische vervoersopties.

Ford kondigde onlangs de Mustang Mach E aan, een volledig elektrische versie van zijn iconische muscle car, en GM deed de belofte om tegen 2035 volledig elektrisch te gaan. Volkswagen, werkt aan eigen elektrische voertuigen zoals auto’s in de ID lijn.

Het feit dat traditionele autofabrikanten aan boord van de EV-trein stappen, is een belangrijke indicator waar beleggers naar kunnen kijken.

Tesla, de fabrikant van elektrische voertuigen, dat jaren geleden als pionier in de EV-industrie opstond en nu een leidende positie in de ruimtevaart bekleedt. Een veel jonger bedrijf, maar het bedrijf heeft dus al veel voor elkaar gekregen.

Daarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden in de industrie rondom elektrisch rijden. Bijvoorbeeld door te investeren in bedrijven die batterijen produceren, of bedrijven die commerciële voertuigen maken, zoals vrachtwagens.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.