Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) ma 19 september 2022, 21:07

Zo kun jij je energiekosten verlagen

Laatst bijgewerkt: maandag 21:07 uur

Met de stijgende energieprijzen doen we er alles aan om te kosten waar mogelijk zoveel mogelijk te beperken. Nu is het in de zomer natuurlijk een stuk eenvoudiger dan in de winter, maar met enkele handige tips kun ook jij besparen op deze kosten. Zo kun je bijvoorbeeld een extra trui aantrekken ‘s avonds, maar is ook korter douchen één van de dingen die ervoor zorgen dat de energierekening enigszins binnen de perken blijft. Uiteraard zijn er nog veel meer dingen die hier aan bij kunnen dragen. Speciaal daarom hebben wij er aan aantal voor je op een rijtje gezet, zodat jij er deze winter ondanks de hoge gasprijzen lekker warm bij kunt zitten.

Douchen met een timer

Het klinkt misschien ontzettend kinderachtig, maar je wilt niet weten wat de impact is wanneer je met een gezin met twee kinderen iedere dag per persoon twee minuten minder doucht. Dit kun je op jaarbasis tot wel enkele honderden euro’s schelen. Om ervoor te zorgen dat je minder lang gaat douchen, kun je een timer zetten, maar je kunt jezelf ook verschillende automatismen aanleren. Zo is het verstandig direct je haren en ook lichaam te wassen wanneer je onder de douche staat, maar is het poetsen van de tanden, wanneer je dit doet natuurlijk de eerste stap die ervoor zorgt dat je flink kunt besparen. Gemiddeld verbruiken we tijdens het douchen zo’n 6 liter per minuut, wat dus zou betekenen dat je dagelijks minimaal tussen de 6 en 12 liter water onnodig verspilt. Door je tanden na het douchen gewoon bij de wasbak te poetsen, bespaar je niet alleen op het gas, maar ook op het water.

Zet de verwarming een uur eerder uit

Vind jij het tijdens de wintermaanden ook zo fijn om lekker warm met een kop thee en een dekentje op de bank te zitten? Dan is het natuurlijk zonde om de verwarming de hele avond aan te laten staan. Vooral wanneer je een relatief goed geïsoleerd huis hebt, kun je je verwarming prima een uur voordat je naar bed gaat enkele graden lager zetten. De warmte blijft namelijk nog wel even in je huis. Doe je dit iedere dag, dan zul je dit aanzienlijk schelen op je energierekening. Uiteraard is het ook verstandig om naast alle maatregelen ook regelmatig je energiecontract onder de loep te nemen. Je kunt namelijk online gemakkelijk de energieprijzen met elkaar vergelijken, zodat je direct kunt zien of je nog wel goed zit.

Trek een extra trui aan

Om niet iedere avond de thermostaat een paar graden hoger te hoeven zetten, is het verstandig om een extra trui aan te trekken. Niet alleen zit een lekkere warme trui natuurlijk veel comfortabeler dan wanneer je een strak T-shirt draagt, maar houdt het je ook extra warm. Dit in combinatie met een dekentje, zorgt ervoor dat je de kachel een paar graden lager kunt zetten en misschien zelfs wel helemaal uit. Houd er wel rekening mee dat je de thermostaat niet te laag zet, want de kracht die het kost om weer op temperatuur te komen zorgt ervoor dat je besparingen voor het grootste deel teniet worden gedaan.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.