Logo 112Vallei

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) di 15 november 2022, 15:56

Zo zorg jij voor een milieuvriendelijke roadtrip

Roadtrips bieden ons de vrijheid om langzaam te reizen, verschillende culturen te leren kennen en in onze eigen tijd een verscheidenheid aan natuurlijke landschappen te ontdekken. Deze ervaringen zijn ongetwijfeld diepgaand, maar ze genereren veel afval in ons ecosysteem. Deze eenvoudige tips helpen je geld te besparen, afval te verminderen en lokale bedrijven te ondersteunen zonder veel extra moeite te doen tijdens de rondreis in je voertuig. Het is dus zeker een goed idee om de onderstaande manieren toe te passen tijdens je roadtrip

Bereid je auto voor

Maak voor je reis tijd om de olie- en bandenspanning te controleren. Deze controles geven een gevoel van veiligheid en verhogen het brandstofverbruik. Op de weg moet je bovendien ook een paar dingen doen: overmatige acceleratie minimaliseert het brandstofverbruik, gebruik daarom cruise control om de snelheid te regelen. Als het klimaat goed is, open dan de ramen en geniet van de frisse lucht. Deze tips besparen niet alleen brandstof en behouden de conditie van je auto, ze helpen je ook om langzamer te rijden om van je ervaring te genieten. Vergeet niet vooraf online je autoverzekering te checken en ook je zorgverzekering vergelijken. Het kan namelijk handig zijn je aanvullend te verzekeren.

Gooi alles goed weg

Roadtrips zijn een geweldige kans om de natuur en de heilige landen van dit land te ervaren en te waarderen. Overweeg de Leave No Trace-principes op wandelingen en tussenstops. Let bijvoorbeeld op de labels op je afval of recycling artikelen om ervoor te zorgen dat ze op de juiste manier worden weggegooid. Als afvalbakken niet direct beschikbaar zijn, verzamel het afval dan op één plek totdat het op de juiste plek kan worden geplaatst. Dit kan betekenen dat je afval in je voertuig moet bewaren totdat een juiste weggooi plaats is gevonden. Niet alleen vervuil je anders het milieu, maar heb je ook de kans dat je een ongeluk veroorzaakt wanneer je bijvoorbeeld een leeg blikje op de weg gooit.

Ondersteun lokale ondernemingen

Zoek lokale restaurants, markten of fruitkraampjes en ga picknicken met je lokaal gekochte artikelen. Plaats eventuele restjes in je koelbox voor een heerlijk tussendoortje voor onderweg. Als fastfood de enige optie is, vraag dan om verpakkingen te minimaliseren bij het plaatsen van de bestelling. Toch kan het beter zijn om helemaal geen fastfood te eten tijdens je roadtrip. Dit eten is niet alleen ongezond, vaak is het ook nog eens niet echt milieuvriendelijk. Probeer in plaats daarvan voedsel te nuttigen dat beter voor het milieu is en ook gezonder is, zoals mogelijk is bij veganistische restaurants. 

Pak milieuvriendelijk in

Efficiënt en licht inpakken helpt niet alleen bij het brandstofverbruik, maar vermindert ook de afvalberg tijdens je reis. Denk aan de bonuspunten: je gebruikt alles wat je hebt ingepakt! Zo is het onder meer een goed idee om herbruikbare items voor je bagage te gebruiken. Vul hiervoor reisflessen met je favoriete haar- en huidproducten. Het compacte formaat bespaart ruimte en gewicht in je bagage. Organiseer kleding, schoenen en andere accessoires in herbruikbare tassen, zodat je spullen gemakkelijk terug te vinden zijn. Ook kun je herbruikbare items gebruiken om snacks en maaltijden te nemen die je op kunt eten tijdens je roadtrip.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vallei
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.